Tips en trucs

 

 

Emmi Raclette is ideaal voor bij de gourmet, de plakjes zijn al op maat voor het pannetje. Gebruik de Raclette onder de grill van het gourmetstel om het optimaal te laten smelten. Als u Raclette als hoofdgerecht kiest, kunt u een rechaud op tafel plaatsen en de gasten zelf de Raclette laten maken. Een eenvoudig waxinelichtje is voldoende om de kaas te laten smelten.

Wanneer u de Raclette als bijgerecht kiest, kunt u de plakken op een bordje in de magnetron of in de oven laten smelten.

 

De overgebleven Raclette-kaas kan goed gebruikt worden als broodbeleg, voor salades of ter garnering. Afgekoeld en afgedekt is de raclette ongeveer 8 dagen houdbaar.

 

Reiniging

Het tafelgerei, het rechaud en/of het pannetje laten afkoelen en laten weken in lauwwarm water.Daarna kunt u de kaas met een houten spatel verwijderen. Gebruik nooit heet water, omdat anders de kaas aan de afwasborstel of vaatdoek blijft plakken.

 

Kaas ruikt

Raclette kaas is aanwezig met een natuurlijke geur. Om te genieten zonder kaasreukoverlast laat wat citroensap of een sinaasappel met kruidnagels een nacht staan in een nabijgelegen kamer.Moet ik nog wat toevoegen?
Nee, de Emmi kaasfondue is kant-en-klaar en er hoeft dus niets meer toegevoegd worden. U kunt wel de smaak aanpassen door bijvoorbeeld het fonduepannetje (ook wel caquelon genoemd) van te voren in te smeren met een teentje knoflook. Ook kunnen smaakmakers zoals peterselie, nootmuskaat, mosterd of citroensap toegevoegd worden. Kwark maakt de fondue heel smeuïg.


Wat zijn de dranksuggesties?
Traditioneel drinkt men in Zwitserland witte wijn of zwarte thee bij Kaasfondue. Maar ook Rosé of Prosecco is heel lekker!


Reinigen caquelon
Mocht er na het fonduen toch nog wat kaas overgebleven zijn, laat de caquelon dan eerst afkoelen. Vul het met maximaal lauwwarm water en laat dit ongeveer 2 uur inweken. Daarna kunt u met een houten spatel eenvoudig de kaasresten verwijderen. Gebruik nooit heet water, omdat de kaas aan de afwasborstel of vaatdoek blijft plakken. Reinig de caquelon niet in de vaatwasser. 

Waar vind ik de Emmi-kaasfondue in de winkel?
De Emmi kaasfondue is verkrijgbaar bij alle supermarkten en vindt u in het koelschap bij de kaasafdeling. 

Hoe lang is de kaasfondue houdbaar?
De kaasfondue is meerdere maanden houdbaar. De uiterste houdbaarheidsdatum vindt u op de verpakking. 

Moet ik de kaasfondue gekoeld bewaren?
Nee, Emmi kaasfondue is lang ongekoeld houdbaar.

 

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief